NATALIA's WORLD

artă şi literatură

Crăciunul în Europa (2)

cele-mai-bune-destinatii-craciun, cele-mai-bune-destinatii-iarna, Christmas, Craciun, iarna, sarbatoare, sarbatori, travels, turism, turisti, vacanta

 

Crăciunul în Europa (2)

 

Köln, Germania

Orașul Köln este renumit pentru catedrala sa spectaculoasă, o capodoperă gotică care domină orașul.
De la sfârșitul lunii noiembrie și până în ajunul Anului Nou, cel mai mare oraș de pe Rin găzduiește nu mai puțin de 7 târguri de Crăciun, unele dintre ele cu tematică mai comercială, altele autentice și pline de tradiție.
Aici, după ce ți-ai umplut sacoșele de cumpărături și tot felul de decorațiuni strălucitoare, încălziți-vă cu o cană fierbinte de vin fiert sau participați la unul dintre concertele fabuloase, care au loc în bisericile și sălile remarcabile ale orașului în timpul Crăciunului.
Considerate unele dintre cele mai bune târguri de Crăciun germane, aceste atracții de iarnă din fascinantul Köln sunt o oportunitate minunată de a intra în atmosfera magică a Crăciunului și de a te familiariza cu obiceiurile, tradițiile germane și piețele lor de Crăciun.

Strasbourg, Franța

Adăpostește cea mai veche piață de Crăciun din Franța, o catedrală gotică magnifică și un centru vechi fermecător, inclus pe lista UNESCO. Strasbourg, orașul alsacian pitoresc de lângă granița cu Germania, este o destinație fantastică pentru călătoria ta de iarnă. Cu siguranță vei admira Marchés de Noël amenajate în piețele istorice din Strasbourg și expozițiile din fiecare an.
La umbra măreței catedrale, veți găsi aproape 300 de tarabe tradiționale din lemn pline cu ornamente minunate pentru pomul de Crăciun, figurine atrăgătoare și specialități de sezon, cum ar fi castane prăjite, prăjituri bredele sau vin fiert. Atmosfera prinde viață cu colinde, scenete ale Nașterii și patinoare strălucitoare.

Tallinn, Estonia

Cu un oraș vechi medieval protejat de UNESCO, care pare scos din paginile unei cărți de povești pentru copii, Tallinn este încântător pe tot parcursul anului, dar iarna îi conferă un caracter unic.
Piața Primăriei, cu fațadele sale în nuanțe pastelate, lămpile străzilor vechi și colibe mici din lemn pline de produse artizanale, este o scenă magică în timpul sărbătorilor, la fel ca și bradul înalt de Crăciun, care strălucește pe un fundal de acoperișuri pudrate cu zăpadă.
Piața de Crăciun din Tallinn este una dintre cele mai încântătoare și autentice din Europa, un grup încântător și nostalgic de tarabe acoperite cu felinare, care vând totul, de la căciuli de lână și ornamente din lemn sculptate manual până la mâncăruri și băuturi estoniene.

Wroclaw, Polonia

În timpul sărbătorilor de iarnă, Wroclaw, al patrulea oraș ca mărime al Poloniei, seduce vizitatorii cu o încântătoare piață de Crăciun, care datează din secolul al XVI-lea. Străzile sunt împodobite cu decorațiuni strălucitoare, centrul vechi emană energie și vibrații magice, iar colindele de Crăciun răsună în Rynek, o piață uimitoare de culoarea bomboanelor, ale cărei influențe maghiare, germane și italiene evocă diversitatea orașului.
Wroclaw a fost numită Capitala Culturală Europeană în 2016, așa că așteptați-vă să descoperiți un oraș plin de istorie și evenimente, cu o atmosferă tinerească, arhitectură unică și viață culturală impresionantă. Chiar și așa, turiștii sunt mai puțini și prețurile sunt mai ieftine decât în ​​altă parte din această listă, ceea ce o face una dintre cele mai încântătoare destinații de Crăciun din Europa.

Sibiu

În ceea ce privește România, Sibiul rămâne orașul meu preferat de Crăciun, (alături de iubita mea Sighișoara, care poate fi vizitată în orice perioadă din an, fiind mereu la fel de frumoasă).
Piața strălucitoare și elegantă – un tărâm al minunilor de iarnă, cu spectacole de lumini de Crăciun și tarabele care vând tot felul de cadouri și bunuri tradiționale, apoi cultura legendară a cafenelelor și a restaurantelor rustice din zonă, dar mai ales farmecul lumii vechi, medievale, dau orașului o atracție magică, fiind o călătorie în timpuri străvechi.
În Centrul Vechi (Piața Mare, Piața Mică și Piața Albert Huet) ne vor aștepta Podul Minciunilor, Turnul Scărilor, Casa Calfelor și Catedrala Evanghelică, atât de deosebită în unicitatea ei, dar și alte minunate clădiri vechi.
Am iubit târgurile de Crăciun dintotdeauna. Mergeam în Sibiu și când eram mică, în vizită la rudele mele de acolo.
În aer pluteau miresme de mere coapte, biscuiţi cu scorţişoară și alte arome dulci și îmbietoare.
Felinarele îmi luminau drumul prin labirintul de străzi înguste, mărginite de case vechi, având ferestre cu obloane de lemn și poduri înalte cu ochi semideschiși, somnoroși, care te privesc de pretutindeni. Căci, pentru cine nu știe, lucarnele caselor sibiene chiar seamănă cu niște ochi și reprezintă un simbol al dulgherilor medievali.
Într-una din aceste case locuia cândva și mătușa mea, sora bunicii materne. Câte amintiri!

Natalia Nc.©

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: